Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ова пића изазивају главобољу

Ако вам се главобоље стално враћају, можда је време да промените неке од својих свакодневних навика. Нека пића такође могу изазвати главобољу.
Фото: Pixabay/Skitterphoto
Енергетска пића

Eнергетска пића су пуна шећера, кофеина и адитива за које мислимо да повећавају ниво енергије. Иако ће вам ова пића дати подстицај за сат или два, пад енергије који ће уследити може довести до главобоље и умора.

Пиво и вино

Сав алкохол је диуретик. То значи да промовише губитак воде и електролита. Међутим, за разлику од жестоких пића у која можете додати лед, пиво и вино могу имати већи диуретички потенцијал и стога могу довести до главобоље.

Воћни сокови

Воћни сокови могу бити веома засићени шећером, а то директно утиче на нервни систем. Пијење воћног сока, без хране или других течности, доводи до брзог пораста, а затим и пада нивоа шећера у крви. Брза флуктуација шећера у крви вероватно ће изазвати главобољу. Зато се одлучите за хладно цеђене сокове који се праве од поврћа јер имају више влакана и мање шећера од воћних сокова.

Кафа

Ако сте навикли на јутарњу дозу кофеина, можда ће вам требати да бисте функционисали остатак дана. Међутим, испијање кафе има и недостатке. Једна шољица кафе може помоћи код главобоље, али више од тога може бити рецепт за јаку главобољу. Кофеин сужава крвне судове, а када изађе из тела, судови се шире. Такво оптерећење крвотока може изазвати главобољу.

Migrena kod dece: Koji su simptomi i kakva je terapija?

Преузмите андроид апликацију.