Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Oткривена тајна зашто нас неки људи лудо привлаче

Ови људи не подлежу друштвеним стандардима лепоте, не прате трендове и не теже изврсности. Међутим, они су и даље мистериозни, магични и желимо их у нашим животима. Реч је о људима који су необјашњиво привлачни.
Фото: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Tајна која нас привлачи код других људи је врло једноставна – то је емоција.

Људи чије емоције лако разумемо су нам привлачни. Упркос општем мишљењу, физички изглед није пресудан, већ тражимо партнере који размишљају и имају сличне погледе на свет као ми. Када сретнемо такву особу, подсвесно нас привлачи.

Eксперимент у коме се проучавала мождана активност као резултат приказивања емоционалног садржаја испитаницима. Испитаницима су били показани видео снимци жена различитог изгледа и различитих израза емоција.

Резултати показују да су се испитаници „повезали“ са женама које су биле емотивније, без обзира на то како су изгледале.

Део мозга одговоран за афект био је најактивнији када су испитаници могли да препознају емоције и да саосећају са особом која их доживљава.

Ово истраживање је показало да лакше декодирамо и прихватамо оне људе чије емоције због тога можемо да разумемо, саосећамо са њима и на крају им верујемо.

Тада осећамо да са тим људима можемо наћи заједнички језик и зато су нам ти људи подсвесно привлачни.

Da li je istina da glupa pitanja ne postoje?

Преузмите андроид апликацију.