Početna > Život i stil
Život i stil

Najčešće greške koje ljudi prave prilikom pripreme jaja

Bez obzira na to kako volite da jedete jaja, velike su šanse da pravite greške dok ih pripremate.
Foto: Pixabay/stevepb

Najčešće greške koje ljudi prave za svaki način na koji se jaja mogu pripremiti.

Najčešće greške kada kuvamo jaja
  • Kuvanje jaja sa slomljenom ljuskom
  • Kuvanje u suviše plitkom loncu
  • Nedodavanje dovoljno vode u lonac
  • Ne dodavati so u vodu
  • Kuvanje u ključaloj vodi
  • Ljuštenje jaja kad je već hladno
Poširana jaja najčešće greške su: 
  • U vodu u kojoj poširate nemojte dodavati sirće
  • Poširateu loncu koji je preplitak
  • Držiš vodu previše vrućom
  • Nemate dovoljno svežih jaja
  • Koristite isti lonac da razbijete sva jaja
Najčešće greške su kada se peku jaja:
  • Ne koristite dovoljno svežih jaja
  • Nemojte koristiti ulja ili masti
  • Nemojte koristiti tiganj koji se ne lepi
  • Temperatura je previsoka
  • Razbijate jaje direktno na tiganju
 Najčešće greške kada pravite kajganu su:
  • Odmah umutite jaja sa sirom i začinima
  • Nemojte dodavati temeljac, vodu ili kajmak u smešu
  • Pečete ih na stalno jakoj vatri
  • Ne sklonite ih na vreme sa vatre
 Najčešće greške kada pravite omlet:
  • Mutite jaja predugo
  • Koristite posudu koja je prevelika ili premala
  • Koristite aditive koji u potpunosti apsorbuju ukus jaj
  • Nemate sve sastojke pre nego što počnete da pripremate omlet
  • Prekasno dodajete dodatke
  • Odmah začinite omlet

Koji je najbolji način za čuvanje krompira?

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake