Bez obzira na to kako volite da jedete jaja, velike su šanse da pravite greške dok ih pripremate.
Najčešće greške koje ljudi prave za svaki način na koji se jaja mogu pripremiti.
Najčešće greške kada kuvamo jaja
- Kuvanje jaja sa slomljenom ljuskom
- Kuvanje u suviše plitkom loncu
- Nedodavanje dovoljno vode u lonac
- Ne dodavati so u vodu
- Kuvanje u ključaloj vodi
- Ljuštenje jaja kad je već hladno
Poširana jaja najčešće greške su:
- U vodu u kojoj poširate nemojte dodavati sirće
- Poširateu loncu koji je preplitak
- Držiš vodu previše vrućom
- Nemate dovoljno svežih jaja
- Koristite isti lonac da razbijete sva jaja
Najčešće greške su kada se peku jaja:
- Ne koristite dovoljno svežih jaja
- Nemojte koristiti ulja ili masti
- Nemojte koristiti tiganj koji se ne lepi
- Temperatura je previsoka
- Razbijate jaje direktno na tiganju
Najčešće greške kada pravite kajganu su:
- Odmah umutite jaja sa sirom i začinima
- Nemojte dodavati temeljac, vodu ili kajmak u smešu
- Pečete ih na stalno jakoj vatri
- Ne sklonite ih na vreme sa vatre
Najčešće greške kada pravite omlet:
- Mutite jaja predugo
- Koristite posudu koja je prevelika ili premala
- Koristite aditive koji u potpunosti apsorbuju ukus jaj
- Nemate sve sastojke pre nego što počnete da pripremate omlet
- Prekasno dodajete dodatke
- Odmah začinite omlet
Preuzmite android aplikaciju.