Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Најбољи начин за чување лука код куће

Пластичне кесе омогућавају задржавање влаге, што може довести до буђи или клијања лука. Уместо тога, најбоље је лук пребацити у корпу или папирну кесу како би ваздух могао нормално да циркулише око њега.
Фото: Pixabay/stevepb

Лук има релативно дуг рок трајања, али се може додатно продужити на шест месеци ако га чувате на тамном, хладном, сувом и добро проветреном месту. Иако у већини домаћинстава људи стављају храну којој желе да продуже рок трајања у фрижидер, ово није паметна идеја за лук.

У хладном и влажном окружењу фрижидера, лук ће временом омекшати и почети да се квари. Лук се често чува и у кухињским ормарићима, није лоша идеја ако изаберете место даље од шпорета и рерне.

У супротном, нагле промене температуре око шпорета и рерне негативно ће утицати на стабилност лука. Стручњаци се слажу да је најбоље место за чување лука подрум или гаража, уз правилно складиштење, остаће свеж и до шест месеци.

 Када пронађете одговарајућу локацију, важно је да уклоните лук из амбалаже за куповину као што су пластична фолија, кесе и мреже. Лук није препоручљиво држати у затвореној пластичној амбалажи јер ће брзо почети да се квари.

Пластичне кесе омогућавају задржавање влаге, што може довести до буђи или ницања лука. Уместо тога, најбоље је лук пребацити у корпу или папирну кесу како би ваздух могао нормално да циркулише око њега.

Najčešće greške koje ljudi prave prilikom pripreme jaja

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке