Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Корацима до бољег здравља!

Вежбање није само одлично за губитак тежине, већ има и безброј других здравствених предности.
Фото: Pixabay/Pexels

Вежбе које одузимају много времена, попут одласка у теретану или трчање, могу бити тешко уклопити у ужурбане животе и често воде до изговора и незавршетка. Међутим, за ово нема оправдања, јер је лекар препоручио свакодневну активност, за коју сви имамо времена, као начин да не само смршамо, већ и смањимо ризик од рака.

Према речима лекара ходање је одлично јер је најприступачнији облик вежбања, због чега га препоручује свима који желе да постану здравији.

Идеалано је, јер увек има времена да се уклопи, било да је у питању шетња на посао или излазак на свеж ваздух током паузе.

Ходање, посебно брзо ходање, је одлична основна кардиоваскуларна активност. И као и све аеробне активности, одлично је за смањење ризика од хипертензије, дијабетеса, можданог удара, инфаркта миокарда и укупног кардиоваскуларног здравља.

Када је рак у питању, већина нас одмах помисли на редовне прегледе и тестове. И то је тачно, али оно што можете да радите сваки дан је да водите здрав начин живота, укључујући физичку активност.

Редовне активности, попут шетње, одличне су у смањењу ризика од, на пример, ендометријума, желуца, плућа и бубрега.

Чак и код пацијената који се лече од рака, физичка активност смањује смртност.

Ходање је најлакши начин да се крећете у свакодневном животу, али да бисте искористили здравствене бенефиције биће потребно више од само ходања.

Докази сугеришу да би требало да поставите свој циљ на 7.500 до 8.000 корака.

Kada treba da se probudite da biste tokom dana bili produktivni?

Преузмите андроид апликацију.