Почетна > Нови Сад
Нови Сад Урбани Нови Сад

Констракта на Exitu 10. јула

Најтраженије музичко име Балкана, Ана Ђурић Констракта, крунисаће овогодишњи програм EXIT фестивала у недељу, 10. јула у Новом Саду, и то светском премијером јединственог мултимедијалног перформанса, саопштили су из Exita.
Фото: Градске инфо

Овим концертом, на којем ће њен препознатљив музички печат бити надограђен VJ-ингом и кореографијама, Констракта се придружује великим светским именима, међу којима су Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Jax Jones, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex и многи други.

„На Exitu сам била и као посетилац, и као део Mistake Mistake и Земље грува, и као водитељка једне године, а ове године сам на Мејн стејџу као Констракта, тако да видимо се“, поручује Ана Ђурић Констракта!

Иако делује да се њен успех десио преко ноћи, Ана Ђурић је на музичкој сцени већ 20 година, а ово је тренутак када њена генијалност долази до пуног изражаја. Српска музичарка атипичним звуком песме In Corpore Sano, којом ће представљати Србију на Евровизији, не престаје да одушевљава и публику и медије на нашим просторима.

Фото: Градске инфо

Онима који нису раније пратили њен самостални рад донела је потпуно освежење и аутентичност, али и зачуђеност над њеним стваралаштвом. In corpore sano је део пројекта Триптих у којем су и песме „Нобл“ и „Мекано“, а ауторка свих текстова је Констракта.

Триптих, осим друштвено ангажованих порука, доноси и визуелни концепт који је такође осмислила Ана Ђурић, уз Мају Узелац и Ану Родић.

Своју самосталну каријеру Констракта је започела 2019. године песмама „Жваке“ и „Неам шамана“, које прате жанровске иновације, као и оригинални и занимљиви видео спотови.

Ана Ђурић своје музичке корене вуче још од бенда Mistake Mistake, са којима је наступала до 2007. године. Те године чланови бенда – Зое Кида, MC Милован и Констракта формирају бенд Земља грува, Грувленд издаваштво и Грувленд продукцијски студио, који постаје окосница свих даљих пројеката овог колектива.

Квалитет пута који су у међувремено прешли потврђен је недавним склапањем сарадње Грувленда са светском издавачком кућом Virgin Music Label & Artist Services, која је лејбл унутар великог „Universal Music-a“.

Фото: EXIT.org

Земља грува је била и предгрупа на концерту Amy Winehouse у Београду, а наступали су и раније на Exitu.

Констракта ће овог лета представити своје песме на неколико догађаја, међу којима ће први бити Exitov Sea Star фестивал у Умагу, али специјалан перформанс планира се за велико финале Exit фестивала, 10. јула!

Exit фестивал ће бити одржан на Петроварадинској тврђави од 7. до 10. јула, уз потврђена велика музичка имена, као што су Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama’ Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molćat Doma, She Past Away, Konstrakta, Бркови, Paraf, Vizelj, Coać Party, Сана Гарић, Prti Bee Gee и многи други, а стижу и објаве нових извођача.

Фото: Градске инфо

Ново EXIT поглавље отворено је специјалним пролећним издањем No Sleep фестивала, које је одржано у Београду 8. и 9. априла уз више од 15.000 посетилаца.

И у овој години чланови Exitove фестивалске породице – EXIT, Sea Star, Sea Dance, Ada Divine Awakening, No Sleep и њен есенцијални део – посетиоци, биће заједно, слободни и без граница, како је једино и могуће.

EXIT ове сезоне доноси и изненађења, у припреми су још најмање два велика догађаја, у две нове државе, о чему ће више информација стићи ускоро.

„Stand up“ Radomira Nestorovića „Bez pritiska!“ 27. aprila u Domu kulture

Преузмите андроид апликацију.