Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Колико дуго пилетина може да стоји у замрзивачу?

Иако се чини да нека храна може вечно да стоји у замрзивачу, све има рок трајања. Да ли сте се икада запитали колико дуго пилетина може да стоји у замрзивачу?
Фото: Pixabay/kakyusei

Пилетина ће бити на врхунцу свежине у замрзивачу током прва два до три месеца. Kомадиће пилетине (тј. батке, крилца, прса) можете чувати у замрзивачу до девет месеци, док цело пиле може да остане тамо до годину дана.

Oбично видимо промене у текстури и укусу пилетине за око два месеца. Aко имате професионални замрзивач високе технологије и можете подесити температуру на -17 степени, храну можете држати у њему неограничено.

Ако је сирова пилетина правилно умотана и правилно ускладиштена, чуваће се скоро неограничено дуго. Међутим, никада не желите да замрзавате ништа дуже од два месеца. Након тога, приметићете доста погоршања укуса и текстуре.

Све док пилетина није контаминирана и са којом се правилно рукује пре замрзавања, безбедно је јести неограничено време након замрзавања. Такође, напомиње да ће замрзнута пилетина у замрзивачу бити на врхунцу свежине током прва два до три месеца.

Da li flaširana voda ima rok trajanja?

Преузмите андроид апликацију.