Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Колико дуго кућни апарати трају пре него што се покваре?

Када вам се униште патике или комад одеће, финансијски је лакше надокнадити тај „губитак“, али квар машине за прање веша, фрижидера или другог кућног апарата може да вас финансијски уназади месецима.
Фото: Pixabay/constantiawork

Колико год да водите рачуна о свом намештају и кућним апаратима, они ће вас у једном тренутку изневерити. Када вам се униште патике или комад одеће, финансијски је лакше надокнадити тај „губитак“, али квар машине за прање веша, фрижидера или неког другог кућног апарата може да вас финансијски уназади месецима.

Иако је немогуће тачно предвидети колико ће уређај трајати, ово вам може помоћи да стекнете барем грубу представу када је време да се припремите за куповину новог.

Фрижидери

Многи модели фрижидера произведени у периоду од 1920. до 1950. године и данас служе својој намени. Тешко је замислити да ће модернији модел трајати толико дуго. Просек је од девет до 13 година. Многи ће рећи: још краће! Иако не можете много да учините да продужите „радни век” уређаја, ипак можете изабрати моделе који ће дуже трајати приликом куповине јер, на пример, немају уграђене механизме који емитују звучне сигнале када су врата фрижидера отворена. , итд.

Шпорети

Модерне електричне пећи ће трајати у просеку од 13 до 15 година, а гасне од 10 до 18 година. Плински штедњаци ће вам служити у просеку од 15 до 17 година, али много зависи од ваших куварских навика и одржавања уређаја.

Машине за прање веша

У зависности од модела, као и код сваког кућног апарата, неке машине за прање веша ће трајати дуже, неке краће. Међутим, просечан „век трајања“ ваше машине за прање веша је око девет година.

Рачунар

Као и сваки уређај, а овај посебно, захтева одржавање. Међутим, ако очекујете да ће ваш рачунар трајати више од пет година, очекујете превише. Просек је око три године, наравно, опет све зависи од модела и колико га одржавате.

Телевизор

Данашњи телевизори троше знатно мање електричне енергије од модела старије генерације, али ће ЛЦД/ЛЕД телевизори трајати између 4-10 година, док за плазму можете очекивати много краћи рок трајања – око три године.

Tri jeftina trika za otpušavanje odvoda

Преузмите андроид апликацију.