Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Које су предности једења бадема за мушкарце?

Бадеми су орашасти плодови мононезасићеним и полинезасићеним мастима и витамином Е који штите наше тело од незаразних болести. Бадеми су такође извор магнезијума, минерала који може помоћи у контроли нивоа шећера у крви код људи са дијабетесом.
Фото: Pixabay/stevepb

Научна студија је показала да редовна конзумација бадема може помоћи у смањењу постпрандијалне гликемије и инсулинемије и да има благотворно дејство на хормонске реакције и реакције апетита, смањујући глад и жељу за јелом код мушкараца са дијабетесом типа 2.

Производња тестостерона

Бадеми садрже хранљиве материје као што су витамин Е, цинк и селен, а сви они могу помоћи у промовисању хормонске репродукције и мушког сексуалног здравља. Хранљиве материје у бадемима такође подржавају производњу тестостерона. Постоје неки докази који показују да аргинин који се налази у бадемима није само добар за побољшање здравља срца побољшањем зачепљених артерија, већ може помоћи и код еректилне дисфункције.

Помаже у контроли шећера

Конзумација бадема обезбеђује хранљиве материје и биоактивне молекуле као што су мононезасићене масне киселине, протеини, витамин Е, бакар, манган, магнезијум, фосфор и влакна. Предиван нутритивни састав бадема помаже у контроли шећера у крви, помаже у равнотежи крвног притиска, снижава ниво холестерола и доприноси здрављу костију.

Одличан извор магнезијума

Бадеми су одличан извор магнезијума. Постоје прелиминарна истраживања која показују да мушкарци са недостатком магнезијума могу имати нижи ниво тестостерона. Магнезијум помаже у одржавању нормалне функције мишића и нерава, помаже ћелијама да производе енергију и важан је за здравље срца и крвних судова, као и за подржавање либида.

Боља покретљивост сперматозоида

Бадеми пружају широк спектар хранљивих материја за подршку општем здрављу. За мушкарце је утврђено да бадеми оптимизују сексуално здравље због својих микронутријената. Бадеми су богати цинком, селеном и витамином Е, од којих су сва три јаки антиоксиданси у заштити ћелија од оштећења слободних радикала. Такође помажу у побољшању концентрације сперме, покретљивости сперме и нивоа тестостерона.

Боља циркулација

Утврђено је да омега 3 и аргинин присутни у бадемима побољшавају циркулацију и смањују могућност еректилне дисфункције. Бадеми су такође одлична здрава ужина за мушкарце који редовно вежбају. Протеин бадема може помоћи у изградњи мишића и повећању густине костију.

Brojne zdravstvene prednosti omiljene suhomesnate namirnice

Преузмите андроид апликацију.