Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како се ослободити мириса дима цигарета у аутомобилу?

Мирис дима цигарета у вашем аутомобилу није нимало пријатан, посебно ако сте непушач који је купио половно возило које мирише. Тешко га је уклонити из аутомобила, али можете га барем омекшати.
Фото: Pixabay/Alexas_Fotos

Почните тако што ћете отворити сва врата и темељито усисати све површине у кабини возила. Једна од метода је да се све површине, а посебно тканине, пребришу крпом натопљеном алкохолним сирћетом.

Такође је потребно добро опрати прозоре изнутра течношћу за прање. Ако узмете мирис аутомобила и ставите га у кабину, нећете много учинити јер ће се његов мирис само помешати са мирисом цигарета.

Ако желите да будете темељни, промените филтер кабине и дезинфикујте клима уређај.

Добро проветрите вентилацију у аутомобилу – оставите је укључену са највишим нивоом дувања и укљученом климом. Покушајте да утрљате соду бикарбону у све тканине у унутрашњости аутомобила (седишта, теписи).

Све тканине морају бити суве пре третмана. Када то урадите, оставите све да одстоји неколико сати, а затим поново све добро усисајте.

Ово би требало да уклони непријатан мирис из возила, али крајњи успех никада није сигуран. Све зависи од тога колико је претходни власник пушио цигарете у возилу.

На крају, покушајте са алкохолним сирћетом, зрном кафе или угљем.

Оставите их у возилу преко ноћи (сирће у чаши) или колико год можете. Они везују смрад цигарета и извући ће део тог мириса.

Da li je vožnja na rezervi dobra za vaš automobil?

Преузмите андроид апликацију.