Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да вратите пожутелим предметима стари сјај?

Вероватно у свом дому имате пожутелу пластику која вам „упада у очи“, а не можете да јој вратите првобитну белу боју.
Фото: Pixabay/Squirrel_photos

Међутим, са овим производима ћете успети. Коришћењем избељивача, соде бикарбоне, пероксида и алкохолног сирћета, решићете се пожутеле пластике у свом дому.

Чишћење избељивачем

Један од најчешћих начина за чишћење пожутеле пластике је избељивач. За ову методу су вам потребни: избељивач, чинија и рукавице. Напуните посуду мешавином воде и избељивача 8:1. Ставите рукавице. Умочите пластику у избељивач. Оставите док поново не побеле. Уклоните из раствора. Оперите благим сапуном и исперите. Ако не можете да ставите пластику у умиваоник, намочите крпу у раствор и нанесите је на пластику, оставите је док не побели, а затим је очистите.

Како очистити пожутелу пластику водоник пероксидом

Нисте љубитељ избељивача? Исти резултат можете добити и са водоник пероксидом. Ова метода делује изузетно добро за чишћење прозирних кућишта за мобилне телефоне. За овај начин чишћења потребни су вам: водоник пероксид и посуда. Сипајте чисти пероксид у посуду, а затим ставите пластику у посуду. Оставите пластику да се натопи сунчевом светлошћу док жутило не нестане. Затим исперите пластику.

Уклоните пожутеле мрље содом бикарбоном

Умочите један крај крпе у воду, затим у соду бикарбону и лаганим кружним покретима истрљајте површину којој желите да вратите стари сјај. После минут, два трљања требало би да видите резултате. Соду можете растворити и у мало воде и покушати да истрљате све површине које су прљаве и које су пожутеле.

Отклоните жутило на пластици помоћу сирћета

Пожутелу пластику можете вратити у првобитну белу боју помоћу сирћета. У овом подухвату добро је користити мешавину алкохолног сирћета у комбинацији са водом. Помешајте мало сирћета у посуди са водом и попрскајте раствор на површине које желите да очистите. Оставите да делује, а затим очистите површину влажном крпом.

Cink pasta: Zašto je morate imati u svom ormariću?

 

Преузмите андроид апликацију.