Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да спречите магљење огледала у купатилу

Замагљивање огледала је уобичајена појава и веома иритира, али постоји неколико трикова који се могу користити да се то спречи.
Фото: Pixabay/La-Belle-Galerie

Већина људи користи сирће и крему за бријање, али детерџент за прање судова и сирови кромпир функционишу једнако добро. Неки од ових трикова се могу користити за заштиту прозора аутомобила од замагљивања.

Раствор на бази сирћета потребно:
  • 1/2 шоље алкохолног сирћета
  • 1/2 шоље воде флашица са распрскивачем крпа од микровлакана
Поступак:

У флашу сипајте сирће и воду, лагано протресите и попрскајте течност на огледало. Затим га обришите крпом од микровлакана.

Пена за бријање

Пена се једноставно шири преко огледала и обрише папирним убрусом или крпом. Исти метод можете користити на свим стакленим површинама јер пена за бријање оставља веома танак слој на површини који спречава замагљивање.

Потребно: пена за бријање крпа од микровлакана (или папирни пешкир)

Процедура:

Нанесите малу количину пене на крпу од микровлакана и њоме истрљајте огледало. Обришите га док површина није потпуно чиста, или док пена не нестане.

Детерџент за судове

Има ефекат сличан пени за бријање, а штити све стаклене површине од замагљивања. потребно: детерџент за судове крпа од микровлакана.

Поступак:

Нанесите неколико капи на крпу и обришите огледало. Обришите га крпом док остаци детерџента не нестану. Такође је могуће премазати огледало детерџентом, оставити да се осуши, а затим га полирати.

Сирови кромпир

Иако може звучати необично, сирови кромпир може спречити замагљивање огледала.

Поступак:

Преполовите кромпир и једном половином прекријте површину коју желите да заштитите од замагљивања. Ова метода се такође може користити на прозорима аутомобила.

Kako teniska loptica može da vam očisti podove?

Преузмите андроид апликацију.