Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да очистите покућанство без детерџента?

Како све више људи мења комерцијалне производе и средства за чишћење за природне производе без хемикалија, неопходно је знати шта можете користити за квалитетно и ефикасно чишћење домаћинства.
Фото: Pixabay/Ernest_Roy

Једна од просторија која се свакодневно прља је кухиња, а ови природни производи ће помоћи у њеном чишћењу.

Очистите посуде за печење од соли

Да бисте очистили загорели тигањ, поспите слој соли у посуду. Прережите кромпир на пола, а затим га ставите лицем надоле у ​​тигањ и кружним покретима очешљајте посуду. Сол и кромпир ће се спојити у пасту која ће уклонити прљавштину. Исперите и осушите посуду.

Очистите микроталасну пећницу лимуном

У посуди за микроталасну пећницу помешајте једну шољу воде, три кашике јабуковог или белог сирћета и неколико кришки лимуна. Додајте малу дрвену кашику или чачкалицу како бисте спречили да смеса прокључа. Ставите посуду у микроталасну пећницу и ставите је на високу температуру један до два минута. Пара ће вам помоћи да олабавите остатке хране. Пажљиво уклоните посуду. Затим сунђером обришите микроталасну пећницу и очистите плочу у топлој води са сапуном.

Исполирајте сребро пастом за зубе

Да би прибор за јело, сребрнино или прибор за послуживање изгледали сјајно и ново, истрљајте површину белом пастом за зубе без гела. Користите меку четкицу за зубе умочену у воду или влажну крпу да трљајте пасту за зубе кружним покретима док прљавштина не почне да излази. Након што је сва прљавштина нестала, добро исперите и осушите.

Nikada ne stavljajte ovih 10 namirnica u frižider, izgubiće ukus

Преузмите андроид апликацију.