Početna > Život i stil
Život i stil

Kako čuvati krastavce da traju duže?

Iako su krastavci dostupni tokom cele godine, najbolje vreme za uživanje je u letnjim mesecima. Kada su na vrhuncu sezone, krastavci su malo svežiji i ukusniji, a neizostavni su u letnjim salatama, namazima, pa čak i u smutijima.
Foto: Pixabay/monika1607

Ako ste ikada primetili da vam krastavci ističu samo nekoliko dana nakon što ih donesete sa pijace, to može biti zbog načina na koji su bili uskladišteni.

Mnogi krastavci kupljeni u prodavnici imaju premaz od voska koji im daje duži rok trajanja, ali pravilno skladištenje je ključno za produženje njihovog veka trajanja.

Većina ljudi baca krastavce u fioku frižidera, što nije najgora opcija, ali postoji jednostavan trik koji će ih duže zadržati svežijim.

Umotajte ceo krastavac u plastičnu foliju, a zatim ga čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi. Plastična folija deluje kao štit i zadržava vlagu, što sprečava sazrevanje.

Nakon što isprobate ovu metodu, bićete prijatno iznenađeni kada vidite da su vam krastavci i dalje hrskavi do nedelju dana kasnije. Ako krastavce prethodno isečete, nemojte ih stavljati u plastičnu kesu osim ako ne planirate da ih pojedete istog dana.

Umesto toga, umotajte ih u vlažni papirni peškir, a zatim ih čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do pet dana.

Zadržavanje vlage je ključno za održavanje svežih kriški krastavca što je duže moguće.

Najbolja temperatura frižidera za duži vek trajanja hrane

Preuzmite android aplikaciju.