Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како чувати краставце да трају дуже?

Иако су краставци доступни током целе године, најбоље време за уживање је у летњим месецима. Када су на врхунцу сезоне, краставци су мало свежији и укуснији, а неизоставни су у летњим салатама, намазима, па чак и у смутијима.
Фото: Pixabay/monika1607

Ако сте икада приметили да вам краставци истичу само неколико дана након што их донесете са пијаце, то може бити због начина на који су били ускладиштени.

Многи краставци купљени у продавници имају премаз од воска који им даје дужи рок трајања, али правилно складиштење је кључно за продужење њиховог века трајања.

Већина људи баца краставце у фиоку фрижидера, што није најгора опција, али постоји једноставан трик који ће их дуже задржати свежијим.

Умотајте цео краставац у пластичну фолију, а затим га чувајте у херметички затвореној посуди. Пластична фолија делује као штит и задржава влагу, што спречава сазревање.

Након што испробате ову методу, бићете пријатно изненађени када видите да су вам краставци и даље хрскави до недељу дана касније. Ако краставце претходно исечете, немојте их стављати у пластичну кесу осим ако не планирате да их поједете истог дана.

Уместо тога, умотајте их у влажни папирни пешкир, а затим их чувајте у херметички затвореној посуди до пет дана.

Задржавање влаге је кључно за одржавање свежих кришки краставца што је дуже могуће.

Najbolja temperatura frižidera za duži vek trajanja hrane

Преузмите андроид апликацију.