Početna > Život i stil
Život i stil

Kada je pravo vreme za nanošenje kreme za ruke?

Ako imate suvu kožu, hladno vreme, vetar i stalno pranje ruku vas verovatno izluđuju – koža na vašim rukama nikada nije umirena, gruba i stalno rastegnuta do tačke da puca.
Foto: Pixabay/Mizianitka

Čak i oni koji zimi nemaju suvu kožu, posebno kada puše, moraju posvetiti dodatnu pažnju svojoj koži. Dermatolozi imaju savet za vas. Svako ko ima suvu kožu treba da poštuje tačan trenutak kada se krema nanosi, kako bi imala najbolji efekat. Pre svega, operite ruke blagim sapunom i trljajte dovoljno dugo da ne biste morali da pribegavate jakim hemijskim sredstvima sa alkoholom koji dodatno isušuju kožu. Kada završite sa pranjem, isperite ih mlakom vodom i tada imate tačno dva minuta da nanesete kremu.

Zašto tačno dva minuta?

Dermatolog objašnjava da je ovo savršen period kada će koža upijati vlagu od pranja ruku, a onda će je krema „zarobiti“ i neće dozvoliti dodatno isušivanje.

Ako čekate predugo nakon pranja, propustite onaj zlatni trenutak kada je koža još uvek pod uticajem vode.

Čim voda ispari, biće suvlje nego inače. A ako koristite toplu vodu, računajte na još suvlju, nadraženu kožu.

Poenta je da iskoristite ta dva minuta da nanesete kožu umirujućom, bogatom kremom koja će je duboko negovati.

Pošto hladno vreme i često umivanje uklanjaju i zaštitnu barijeru kože, dobre masnoće na njenoj površini, izaberite kremu koja sadrži prirodne masti.

Duboko će nahraniti kožu i podstaći stvaranje dobrih bakterija na njenoj površini. Možete koristiti mast sa visokim sadržajem pantenola za suvu kožu ruku, pa čak i za ispucale usne.

Suva koža ruku brzo će upiti masnoću koju ste naneli, a ako vam zaista smeta osećaj masnih ruku, namažite samo nadlanice koje su ionako najranjivije.

„Hladni izgled“ je najnoviji trend koji svaka žena može da priušti sebi

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake