Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Када је право време за наношење креме за руке?

Ако имате суву кожу, хладно време, ветар и стално прање руку вас вероватно излуђују – кожа на вашим рукама никада није умирена, груба и стално растегнута до тачке да пуца.
Фото: Pixabay/Mizianitka

Чак и они који зими немају суву кожу, посебно када пуше, морају посветити додатну пажњу својој кожи. Дерматолози имају савет за вас. Свако ко има суву кожу треба да поштује тачан тренутак када се крема наноси, како би имала најбољи ефекат. Пре свега, оперите руке благим сапуном и трљајте довољно дуго да не бисте морали да прибегавате јаким хемијским средствима са алкохолом који додатно исушују кожу. Када завршите са прањем, исперите их млаком водом и тада имате тачно два минута да нанесете крему.

Зашто тачно два минута?

Дерматолог објашњава да је ово савршен период када ће кожа упијати влагу од прања руку, а онда ће је крема „заробити“ и неће дозволити додатно исушивање.

Ако чекате предуго након прања, пропустите онај златни тренутак када је кожа још увек под утицајем воде.

Чим вода испари, биће сувље него иначе. А ако користите топлу воду, рачунајте на још сувљу, надражену кожу.

Поента је да искористите та два минута да нанесете кожу умирујућом, богатом кремом која ће је дубоко неговати.

Пошто хладно време и често умивање уклањају и заштитну баријеру коже, добре масноће на њеној површини, изаберите крему која садржи природне масти.

Дубоко ће нахранити кожу и подстаћи стварање добрих бактерија на њеној површини. Можете користити маст са високим садржајем пантенола за суву кожу руку, па чак и за испуцале усне.

Сува кожа руку брзо ће упити масноћу коју сте нанели, а ако вам заиста смета осећај масних руку, намажите само надланице које су ионако најрањивије.

„Хладни изглед“ је најновији тренд који свака жена може да приушти себи

Преузмите андроид апликацију.