Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Jедноставни хобији за здравији живот

За оне који немају времена да иду у теретану, постоје алтернативе које помажу да воде здрав живот, кажу стручњаци.
Фото: Pixabay/thuanvo
Кување

Ако још нисте, научите да кувате јер тако за припрему оброка бирате намирнице богате витаминима, минералима, протеинима, влакнима и здравим мастима. За разлику од готове хране, која често садржи непотребна уља, масти и адитиве, предлажу стручњаци.

Планинарење

Провођење неколико сати на планини одлична је вежба за одржавање форме, али и за кардиоваскуларни систем. Окружење природом и удисање свежег ваздуха помаже да се опустите и смањите стрес. Ако не живите близу планина, прошетајте парком.

Читање

Читање позитивно утиче на здравље. Стручњаци су открили да тридесет минута читања смањује крвни притисак и стрес, као и тридесет минута јоге. Да бисте стекли навику читања, препоручује се да изаберете књигу са темом која вам је омиљена и која нема превише страница.

Плес

Без обзира на врсту плеса, ова активност вам помаже да изгубите вишак килограма на забаван начин. Плес побољшава координацију, равнотежу и флексибилност, као и снагу и облик тела.

Јога

Осим што побољшава расположење и ублажава напетост, јога побољшава флексибилност и снагу тела. За добре резултате довољно је само неколико јога поза неколико минута дневно.

Gubite tri kilograma za sedam dana; sa „Sirtfood“ dijetom nema odricanja od čokolade i vina

 

Преузмите андроид апликацију.