Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Једноставан трик за савршен роштиљ

Вероватно знате да ће месо бити најукусније ако је маринирано, али је важна и јачина ватре да не бисте загорели пљескавице и ћевапе или покварили пилећа крилца.
Фото: Pixabay/HaiBaron

Oдлучили смо да проверимо колико јак треба да буде роштиљ како би избегли прегорело месо, које је често сирово унутра, и препоручујемо лак начин за проверу.

Након неколико тестирања, закључили смо да треба ставити руку изнад ватре, до 15 центиметара, када мислите да је спремна за роштиљ.

Затим измерите у секундама колико дуго сте успели да држите длан изнад ватре пре него што је почела да вам смета и сазнаћете да ли је преслаб или прејак.

Према препорукама, ако држите руку само две секунде, ватра је јака.

Ако издржите три до четири секунде, то је средња до јака ватра, а пет до шест секунди је средња јачина.

Штавише, седам до осам секунди значи да је ватра нижа, а више од тога није добро за роштиљ.

Doktor je objasnio da li je pomfrit toliko loš da ga treba isključiti iz ishrane

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке