Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Исхрана која поспешује плодност код мушкараца и жена

Према резултатима велике студије, једна врста исхране повећава плодност мушкараца и жена. Реч је о медитеранској исхрани, која је једна од најпопуларнијих у свету.
Фото: Pixabay/Marjonhorn

Медитеранска исхрана подстиче конзумацију намирница попут интегралних житарица, рибе, екстра девичанског маслиновог уља, поврћа и орашастих плодова, уз ограничавање црвеног и прерађеног меса.

Наиме, ова исхрана смањује ризик од кардиоваскуларних болести, смањује ризик од морталитета и помаже у постизању других здравствених користи.

Нови резултати сугеришу да антиинфламаторна својства ове популарне исхране такође повећавају шансе за зачеће тако што повећавају плодност код жена и мушкараца.

Придржавање ове исхране је генерално повезано са побољшаним исходима плодности код жена и мушкараца за које се сматра да су посредовани антиинфламаторним путевима. Овим истраживањем нутриционисти су желели да утврде како исхрана која смањује упале може побољшати исходе плодности. Охрабрујуће је,  што су пронашли доследне доказе да антиинфламаторна исхрана, она која укључује доста полинезасићених или здравих масти, флавоноида као што је лиснато зелено поврће и ограничене количине црвеног и прерађеног меса, може побољшати плодност.

Tri simptoma koja otkrivaju trudnoću i pre testa

Преузмите андроид апликацију.