Почетна > Србија
Србија

Где на одмор са ваучером: Сребрно језеро

Уколико не желите далеко да идете на одмор,прелазите хиљаду километара, није вам пријатно да проведете десетине сати чекања на граничним прелазима у току летње сезоне, онда је право време да обиђете Србију, откријете магичне кутке наше земље и проведете неколико дана вашег одмора ту.
Фото: PrtS/Instagram/the_petic

Наша земља има сјајних места за које сте можда и чули, али свакако у сваком од њих нисте били. Време је да обиђете и упознате своју земљу. Било да желите да обилазите планине, реке, језера, манастире, бање, националне паркове или средњовековне тврђаве, Србија има да понуди широк спектар атракција за сваког од нас.

Као пету препоруку за ваш одмор овог лета, представићемо Сребрно језеро и све што можете да обиђете у близини.

Сребрно језеро

Фото: PrtSc

Сребрно језеро представља једну од најпопуларнијих дестинација лети у Србији. Убрзан развој туристичке понуде утицао је на то да овај простор развије многобројне садржаје и атракције који могу да задовоље потребе свих гостију који га посете.

Фото: PrtSc/Instagram/srdjan_dedic_photography

Нуди уређене плаже и пажљиво одржавану површину за купање, садржај за децу, бројне кафиће и ресторане и одличне смештајне јединице.

Активности које можете да радите док сте на одмору на Сребрном језеру су свакако купање у језеру, разне активности на води, спортске активности, крстарење језером, бициклизам и камповање крај језера. Права дестинација за активни одмор и купање.

Тамо вас очекују бројни ресторани са прихватљивим ценама, главни специјалитети су роштиљ и богата понуда речне рибе и деликатеса од рибе.

Фото: Wikimedia Commons/Лепенски Вир/Ванилица

Свакако да се има шта посетити у околини Сребрног језера, одвојите два до три дана и направите сјајне излете у околини.

Фото: PrtSc/Instagram/predragvuckovic

Најпознатије атракције и локалитети које треба посетити су свакако средњовековна Рамска тврђава, познато археолошко налазиште Виминацијум, Манастир Нимник, Рајкова Пећина (у којој је Рајко војвода сакривао благо пљачкавши турске караване) и свакако Лепенски Вир (најзначајније мезолитско и неолитско археолошко налазиште).

Фото: Wikimedia Commons/Ванилица

Како доћи до Сребрног језера?

Нови Сад је удаљен од Сребрног језера 210 километара, преко Београда и Смедерева модерним путевима стижете за 2 сата и 30 минута вожње.

Смештај на Сребрном језеру

Смештај на Сребрној језеру није скуп, на сајту „Booking“ можете пронаћи апартмане за једну ноћ, за две особе од 1800 до 3500 динара. Свакако препорука ако сте љубитељ природе да будете смештени у кампу или да кампујете у шатору.

Надамо се да ћете обићи ову атракцију у Западној Србији, и да, искористите актуелну поделу 200.000 ваучера за одмор у Србији. Држава је обезбедила 15.000 динара по ваучеру. Пронађите на интернету како до њих.

П.С. Уз уживање и купање на „српском мору“, пробајте свакако и чувену рибљу чорбу, специјалитет по ком је овај крај познат.

Gde na odmor sa vaučerom: Kopaonik

Преузмите андроид апликацију.