Почетна > Србија
Србија

Где на одмор са ваучером: Палић

Уколико не желите далеко да идете на одмор,прелазите хиљаду километара, није вам пријатно да проведете десетине сати чекања на граничним прелазима у току летње сезоне, онда је право време да обиђете Србију, откријете магичне кутке наше земље и проведете неколико дана вашег одмора ту.
Фото: Wikimedia Commons/Ванилица

Наша земља има сјајних места за које сте можда и чули, али свакако у сваком од њих нисте били. Време је да обиђете и упознате своју земљу. Било да желите да обилазите планине, реке, језера, манастире, бање, националне паркове или средњовековне тврђаве, Србија има да понуди широк спектар атракција за сваког од нас.

Као седму препоруку за ваш одмор овог лета, представићемо Палић и све што можете да обиђете у близини.

Палић

Палић се налази на северу АП Војводине, 8 километара од Суботице и Палићко језеро представља  највеће природно језеро у Србији. По легенди мештана настало је од суза пастира Павла који је ту изгубио своје стадо па је зато вода слана. Палић чине језеро, нестварни паркови, необичне грађевине и несвакидашњи мир и тишина који ће вам употпунити одмор.

Фото: PrtSc/Instagram

Обала језера дугачка је 17 километара и уређена је целом својом дужином. У летњим месецима на Палићу се одржава Фестивал европског филма па је право време да га сада посетите. Биљни и животињски свет око језера ће вас очарати, проглашен је за заштићени парк природе у Србији и у њему можете видети ретке и светске примерке биљака и животиња.

Фото: Wikimedia Commons/Miljan Simonović

Шта радити на Палићу?

Уз уживање у шетњама, испијање кафе у многобројним кафићима, пловидбе чамцем, обиласком ЗОО врта на Палићу можете и свакао обићи прелепе винарије и салаше у околини. Винским путем ако кренете дегустирајући вино успут, осетићете све чари овог краја. Неке од најпознатијих винарија су свакако Винарија Тонковић, Винарија Рељић и Винарија Звонко Богдан. У близини имате и неколико ергела за све љубитеље коња, али и за уживање са децом уз часове јахања.

Фото: Палић.рс

Од атракција свакако видеће разне објекте и споменике старе неколико векова и сачуване у изворном облику до данашњег дана. Неки од њих су Водоторањ, Спомен чесма, Палићке вазе, Велика тераса, Мушки и Женски штранд и остали.

Фото: Палић.рс

Приликом доласка на Палић успут ћете срести многобројне воћњаке, разне врсте воћа, по којима је овај крај познат те свакако исплати се пробати домаће ракије и домаћа вина. Уз традиционалне рибље специјалитете на Палићу пронаћи ћете понуду различитих кухиња, од мађарске, немачке, турске, црногорске до босанске. Уз све наведно оно што се обавезно мора пробати јесте риба или неки рибљи специјалите, домаће вино и звук тамбураша.

Фото: Палић.рс

Свакако док сте у овом крају обиђите и град Суботицу, изненадићете се архитектуром одређених здања и уређености ово града за који многи кажу да је један од најлепших градова Суботице.

Фото: Pixabay/PhotoMIX-Company

Како доћи до Палића?

Од Новог Сада до Палића има 101 километар, односно сат времена вожње аутомобилом. Укључите се на аутопут за Суботицу и док послушате неколико омиљених песама већ сте на Палићу.

Смештај на Палићу

Цене смештаја на интернету, на сајту „Booking“ крећу се од неких 3000 до 5500 динара за апартман за једну ноћ, за две особе. Можете погледати смештај и у Суботици па долазити на излет на Палић, веома је близу.

 

Надамо се да ћете обићи ову атракцију у Западној Србији, и да, искористите актуелну поделу 200.000 ваучера за одмор у Србији. Држава је обезбедила 15.000 динара по ваучеру. Пронађите на интернету како до њих.

П.С. Сазнајте зашто Палић има два штранда, мушки и женски и обавезно пробајте Куртош колач, савршен је.

Gde na odmor sa vaučerom: Sokobanja

Преузмите андроид апликацију.