Почетна > Свет
Свет

Facebook напушта директор који је водио пројекат криптовалуте

Директор у финансијско-технолошком сектору Facebook-a, David Marcus, саопштио је да напушта ову компанију крајем године како би почео да ради на нечем новом.
Фото: Градске инфо

Marcus је надгледао напоре Facebook-a да развије крипто валуту познату као „Diem“ и апликацију за дигитални новчаник под називом “Нови”, а његов одлазак представља изазове за финансијско-техничку јединицу компаније, наводи Ројтерс.

Извршни директор Mark Zuckerberg је захвалио Marcus-u на његовом доприносу развоју Diem-a и другим великим развојним пројектима компаније.

“Не бисмо имали тако велики замах са Diem-om без вашег руководства и захвалан сам што сте од Meta направили место где правимо велика улагања”, поручио је Закерберг.

Marcus се придружио Facebook-u из Paypal-a 2014. године и водио је Facebook Messenger, пре него што је прешао на рад на финансијским алатима.

Facebook, који је прошлог месеца променио корпоративно име у Meta, смањио је глобалне планове за Diem, пројекат раније познат као Libra, након забринутости регулатора да би сервис могао да добије превише контроле над новчаним системом, омогући криминал и наруши приватност корисника.

Fejsbuk planira da zaposli 10 000 ljudi iz EU

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке