Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево зашто треба да једемо кајсије сваки дан!

Познато је да воће доприноси здрављу, а кајсије нису изузетак. Кајсије су „меснати” и укусни плодови који обезбеђују неопходну дневну дозу витамина А и Ц и око 6 одсто калијума.
Фото: Pixabay/stevepb

Ово воће се гаји веома дуго и може се користити на много начина. Неки га користе за побољшање дигестивног система, а други у лечењу дијабетеса.

Очи

Кајсије су богате витаминима А и Ц, каротеноидима и бета каротеном, смањују ризик од проблема са видом. Ако желите бољи вид, укључите кајсије у исхрану.

Грозница

Један од најбољих начина за лечење грознице је јести кајсије. Сок од овог воћа је веома користан и делује противупално и снижава телесну температуру. У сок од кајсије можете додати и мало меда, као и мало воде.

Кости

Кајсије садрже есенцијалне хранљиве материје које су телу потребне за јачање костију. Редовна конзумација кајсије обезбедиће правилан раст и развој здравих костију. Кајсије такође спречавају болести повезане са старењем као што је остеопороза.

Затвор

Кајсије раде чуда када је у питању побољшање дигестивног система. Садрже доста пектина, који помаже у решавању проблема са опстипацијом (затвором), па лекари препоручују кајсије пацијентима који имају такве тегобе.

Nabavite magičnu lavandu: Biljka od neprocenjive važnosti za žene

Преузмите андроид апликацију.