Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево зашто је скијање одличан тренинг за цело тело

У хладним, зимским данима, активност која је увек одличан избор је скијање. Људи свих узраста, без обзира на ниво вештине, могу имати користи од дана проведеног на снегу јер је то врста рекреације која је добра не само за тело већ и за ум.

Скијање позитивно утиче на срце и циркулацију, мишиће… У наставку прочитајте неке од разлога зашто је скијање добро за вас:

Јача кости и зглобове

Ваша колена морају да поднесу сав напор и тежину дела док се крећете низбрдо, тако да постају јача док скијате. Осим колена, јачају и кости, па скијање није само фантастично време на стази, већ и нешто што ће спречити остеопорозу и повећати вашу проприоцептивну снагу.

Побољшава расположење

Не само да скијање повећава вашу срећу и благостање, већ је и корисно за физичко и ментално здравље појединца, без обзира на учесталост и трајање активности.

Повећава кардиоваскуларну издржљивост

Као аеробна активност која захтева издржљивост, скијање вам помаже да сагорете калорије и изгубите тежину. Поред тога, добра кардиоваскуларна вежба за почетнике је да ходају узбрдо уместо да користе жичару.

Јача мишиће доњег дела тела

Пошто сте у чучњевом положају док скијате, то делује на бутине, квадрицепсе и задњицу. Док се спуштате низ падину, прелепи пејзажи ће вас одвратити од помисли да вам ноге „горе“, али сутрадан ћете сигурно осетити резултате.

Побољшава равнотежу и јача језгро

Пошто током скијања стално радите на равнотежи, ваше језгро је активно све време. Осим тога, скијање изазива вашу равнотежу и агилност, а временом вам постаје лакше да избегнете падове и оклизнуће.

Доприноси дубоком сну

После скијања бићете исцрпљени на најбољи могући начин. Исцрпљеност ће завладати целом вашим телом, а након спуштања низ стрмине, можда нећете имати снаге ни да проверите шта се дешава на друштвеним мрежама, већ ћете утонути у сан праведника чим вам глава дотакне јастук.

Повећава флексибилност

Флексибилно тело је велика предност када је скијање у питању. Изградњом флексибилности можете избећи напрезање мишића и угануће. Темељно и редовно истезање ће ојачати трбушне мишиће и кукове, који су неопходни за скијање.

Подстиче здраве навике у исхрани

Када се пробудите након напорног дана скијања, потребна вам је енергија коју ћете добити из хране. Физичка активност попут скијања подстаћи ће вас да будете свеснији у исхрани, па ћете јести више протеина и здравих масти и воћа и поврћа, а мање шећера.

Način ishrane koji produžava životni vek do 20 godina

Преузмите андроид апликацију.