Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево шта све може да очисти детерџент!

Детерџент за суђе је важан производ за домаћинство. Иако се првенствено користи за прање посуђа, његова моћ чишћења сеже далеко изван кухињског судопера.
Фото: Pixabay/congerdesign

Овај свестрани производ може да промени игру када је у питању решавање разних задатака чишћења у кући.

За шта можете користити течност за прање судова?

То је заиста много ствари. Чишћење детерџентом за суђе је моћан трик који може помоћи у уклањању мрља, одчепљивању одвода и још много тога.

Ево шта све може да реши детерџент за прање судова

Очистите мрље у тушу и кади

Да ли сте икада покушали да користите детерџент за прање судова за чишћење туша? Чишћење детерџентом за суђе може бити веома продуктивно у купатилу. Течност за прање судова може уклонити шљам од сапуна и друге масне наслаге у вашем тушу и кади. Све што треба да урадите је да сипате мало течности за прање судова по целој површини ваше каде и почнете да рибате четком или сунђером. Када завршите, исперите водом и уживајте у чистој купки. Својство одмашћивања детерџента за прање судова разлаже тврдокорне остатке, остављајући ваше купатило блиставо чистим. Поред тога, ако ставите детерџент за прање судова под туш тако што ћете га додати у четку за прање судова, он постаје алат који можете користити за брисање туша након употребе како бисте га одржали чистим.

Одмастите плочу шпорета

Осим у купатилу, за чишћење шпорета можете користити и детерџент за прање судова. Након кувања, тањир може остати прекривен тврдокорном масноћом и остацима хране. Редовни производи за чишћење понекад не уклањају ова уља онако добро како бисте желели. У том случају, пређите на детерџент за суђе. Нанесите кап детерџента за прање судова директно на масна места, а затим обришите влажном крпом. Исполирајте сва посебно прљава места, а затим обришите све преостале детерџенте.

Уклоните мрље са тепиха

Несреће се дешавају, а када пронађете проливене или мрље на теписима, чишћење детерџентом за суђе може бити лако решење. Помешајте неколико капи течности за прање судова са топлом водом и белим сирћетом. Нежно обришите мрљу чистом крпом од крајње спољне ивице мрље према центру. Избегавајте рибање јер можете проширити мрљу. Исперите чистом водом и осушите.

Освежите своје четке за шминку

Темељно очистите четкице за шминку мешавином сапуна и воде. Детерџент за прање судова може учинити чуда на било којој шминки која се већ залепила за ваше четке или је продрла дубоко у четкицу. Једноставно додајте мало течности за прање судова и воде у посуду. Завртите четкице за шминку у води са сапуном, а затим исперите и преобликујте чекиње. Ова техника ефикасно уклања наслаге шминке и масноће без оштећења четкица.

Ручно прање осетљивог веша

Осетљиве тканине захтевају посебну негу, тако да не желите увек да их баците у машину за прање. Ручно прање одеће детерџентом за суђе може бити нежна, али ефикасна опција. Напуните посуду млаком водом и додајте неколико капи детерџента за прање судова. Нежно промешајте воду да се створи пена, а затим ручно оперите деликате. Темељно исперите и оставите да се осуши на ваздуху.

Уклоните лепљиве остатке

Тврдоглаве етикете и остатке налепница може бити тешко уклонити… Али није немогуће. Нанесите малу количину неразређене течности за прање судова на остатке, оставите да одстоји неколико минута, а затим обришите крпом или стругачем. Сапун разграђује лепак, што олакшава уклањање вишка остатака.

Одчепите одводе

Течност за прање судова помаже у чишћењу одвода, посебно мањих масних зачепљења у судоперу. Сипајте неколико кашика течности за прање судова у судопер, сачекајте око 30 секунди, а затим пустите мало топле воде. Детерџент разбија масноћу и друге остатке, омогућавајући им да лакше теку низ одвод.

Очистите прљаве ролетне

Чишћење сјенила може бити напоран задатак. Срећом, течност за прање судова поједностављује процес. Помешајте топлу воду са неколико капи течности за прање судова и умочите крпу од микровлакана у раствор. Нежно обришите сваку летвицу да бисте уклонили прашину и прљавштину.

Уклоните водене трагове на дрвеном намештају

Водени трагови и мрље на дрвеном намештају могу бити неугледни, али течност за прање судова може помоћи да их уклоните. Помешајте разблажени раствор воде и детерџента за прање судова, а затим нежно обришите мрље од воде.

Šminkeri dele svoje najbolje savete o pravilnom uklanjanju vodootporne maskare

Преузмите андроид апликацију.