Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево како да будете у форми уз мало труда

Знамо да је бити у форми велики изазов. Уз све друге притиске савременог живота, многи од нас се боре да нађу времена за вежбање.
Фото: Pixabay/AndiP

На срећу, научници су открили да чак и они који немају времена или једноставно не воле да вежбају могу да постигну добре резултате уз мало труда.

Урадите 20 скокова

Извођење само десет или 20 скокова дневно може повећати коштану масу и снагу, јер ефекат стимулише раст костију. Слични повољни резултати пронађени су у ранијој америчкој студији, у којој је 60 жена између 25 и 50 година изводило дневни програм скакања. Сви су забележили повећање минералне густине костију кука, али побољшања у групи са 20 скокова била су значајна за пола процента, што изгледа мало док не прочитате да је контролна група изгубила 1,3 процента своје густине костију за то време.

Урадите позу фламинга

Откривено је да је способност стајања на једној нози десет секунди повезана са преживљавањем код средовечних и старијих људи. Након година, пол и позадински услови су узети у обзир, немогућност стајања без ослонца на једној нози десет секунди је била повезана са 84 посто повећаним ризиком од умирања од било ког узрока у наредној деценији.

Чучњеви

Чучњеви чувају мишићну масу и снагу у тетивама, али је важно имати одговарајућу форму за максималну корист. Када добро чучнете, побољшавате снагу језгра тако што одржавате добро држање и држите леђа равнима. Они су веома добра вежба за цело тело. Један минут је довољан да направите разлику јер је то моћна вежба. Повећава број откуцаја срца и стимулише производњу људског хормона раста, који помаже враћању протеина у наше мршаво ткиво. Такође стимулише убрзање метаболизма, који се наставља дуго након вежбања.

Dodajte samo jednu kašiku ovih namirnica u svoju ishranu i smršajte

 

Преузмите андроид апликацију.