Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Добар је као додатак јелима, а још бољи у чишћењу роштиља

Са априлом и сунчевим зрацима, можемо слободно да кажемо да је сезона роштиљања отворена.
Фото: Unsplash/Evan Wise

Нажалост, ништа не одузима радост од сочног меса које се пече на врелом роштиљу, као што је сазнање да касније морате да изрибате роштиљ.

То је неуредан и интензиван процес, а да не помињемо чињеницу да је већина традиционалних средстава за чишћење роштиља пуна хемикалија.

Па шта ако вам кажемо да постоји супер јефтина, алтернатива која већ стоји у вашој кухињи? Помоћу црног лука можете да очистите решетке.

Најбоље је да прво загрејете роштиљ да бисте сагорели преосталу храну. Затим га снажно истрљајте луком заглављеним на крају дугачке виљушке за печење.

За додатну моћ у борби против бактерија, прво пошприцајте решетке лимуновим соком или белим сирћетом. Додатна киселост помаже у процесу чишћења.

Kako skuvati jaja a da vam ne popucaju?

Преузмите андроид апликацију.