Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Делови тела које не штитимо од сунца, а требало би

Свакодневно наношење креме за сунчање један је од најефикаснијих начина заштите коже од излагања сунчевим зрацима, али неке делове тела једноставно заобилазимо, што не би требало.
Фото: Pixabay/TerriC

Одређене делове људи најчешће заборављају да заштите од дејства сунчевих зрака, а на које такође треба нанети крему за сунчање.

Људи најчешће забораве да намажу саме ивице лица, односно вилице, предео слепоочница и делове лица у близини корена косе.

Користите увек крему за сунчање са најмање СПФ 30 заштитом и широким спектром, што значи да штити од УВА и УВБ зрака.

Не заборавите на уши, чак и ако сакријете лице испод шешира, уши често остају незаштићене.

Усне су једно од најкритичнијих места за настанак рака коже. Да би заштитили усне, препоручује  се балзам за усне који садржи СПФ.

Задњи део врата је такође место које људи често заборављају. Када су температуре високе, косу обично подижете да се охлади, тако да тај део остане незаштићен.

Чак и ако возите, врат је тај који је често изложен сунчевим зрацима. Али пошто нећете наносити крему за сунчање на косу, ношење шешира је најбољи начин да заштитите главу од УВ зрака.

Када наносите крему за сунчање, не заборавите на врхове прстију на рукама и ногама. Када је ваша кожа дуже изложена сунцу, почиње да губи колаген и еластичност, а то се посебно види на врховима прстију.

Креме за сунчање које садрже цинк оксид или титанијум диоксид пружају одличну заштиту и корисне су за људе са осетљивом кожом.

Pravila i zablude o sunčanju koje treba znati

Преузмите андроид апликацију.