Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате зашто је бресква идеално воће за ваше здравље?

Постоји неколико сорти брескви, али су њихове нутритивне вредности веома сличне. Брескве су такође веома богате водом и освежавајуће и стога изузетно погодне за конзумацију на високим летњим температурама.
Фото: Pixabay/stevepb

Богате су бета-каротеном, прекурсором витамина А, који је неопходан за здравље очију и коже. Будући да су богате и витамином Ц, помажу у бољој асимилацији грожђа у организам.

Витамин Е који садрже ефикасан је у спречавању стварања артеријских наслага и развоја атеросклерозе, а витамин Б2 је користан за здравље очију и коже.

Бресква садржи и минералне соли као што су фосфор, магнезијум и калијум, што је посебно важно за здравље срца.

Због високог садржаја влакана, брескве помажу у снижавању нивоа холестерола у крви и регулишу крвни притисак. Једно веће воће обезбеђује пет до девет одсто препоручене дневне количине влакана за одраслу особу.

И овде треба истаћи да је кора плода најбогатија влакнима.

Енергија Бресква је богата витамином Б3, који учествује у многим метаболичким реакцијама и посебно је одговоран за стварање енергије. Оне су најздравије и пружају највеће освежење када се једу свеже, али од њих можете направити и компот (обратите пажњу на количину додатог шећера), додати их у кашу или јогурт за доручак или направити од њих укусан густи сок.

Ове комбинације хране помажу у губитку тежине

Преузмите андроид апликацију.