Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли флаширана вода има рок трајања?

Познато је да вода нема рок трајања, па се многи питају зашто на свакој боци за воду стоји датум до којег треба да користимо воду.
Фото: Pixabay/fotoblend

У ствари, није вода та која има рок трајања, већ амбалажа у којој се налази. Амбалажа се временом деградира, што на крају директно утиче на састав воде.

Међутим, постоје многе ситуације у којима ћете бити приморани да складиштите воду на дужи временски период, тако да није лоше знати који је најбољи начин да то урадите.

Вода сама по себи нема рок трајања, међутим, материјал који садржи воду може се разградити и у њу испустити штетне супстанце.

Пре свега, треба обратити пажњу на врсту воде. Ако је у питању обична флаширана вода, покушајте да је попијете пре него што јој истекне рок трајања.

Ако имате већ отворену флашу воде, препоручљиво је да је попијете у року од неколико дана.

Као разлог наводи се могућа промена температуре у просторији, која ако је топло постаје легло за развој бактерија, а то се углавном односи на ситуацију у којој сте претходно пили из те амбалаже.

Неке врсте пластичне амбалаже садрже и бисфенол А, једињење које може да изазове здравствене проблеме, а које због својства растварања може да заврши у води, посебно када је амбалажа изложена сунчевој светлости.

Ako pojedete dve zrele banane dnevno, učinićete svom telu veliku uslugu

 

Преузмите андроид апликацију.