Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако желите да ваш роштиљ буде добар ове две ствари морате урадити

Према подацима које је прикупила агенција, само око половине људи који кувају код куће проверава храну пре него што је сервира.

Повратак лета значи и повратак журки на базену, роштиља, дружења и ручкова на отвореном и дружења у дворишту са пријатељима и породицом.

Било да сте почетник, кувар аматер или неко ко себе сматра прилично вештим у кухињи, сви знају да је кључно опрати већину сирових састојака попут воћа и поврћа пре кувања или конзумирања. Али иако би прање производа могло бити добра идеја, та правила не важе за месо или живину.

Избегавајте прање сировог меса и живине јер се потенцијално штетне бактерије на површини сировог производа могу акумулирати у високим концентрацијама унутар судопера и контаминирати храну спремну за јело.

Поред тога, агенција упозорава да испирање производа може знатно олакшати бактеријама везаним за месо да отпадну и падну на друге површине као што су лавабои или оближње даске за сечење.

Наше истраживање показује да учесници нису адекватно прали своје руке нити користили термометар за храну.

Лето је време за опуштање и уживање у укусним оброцима са пријатељима и породицом, али патогени који се преносе храном никада не мирују.

Праћење праксе безбедног руковања храном током овог и свих других годишњих доба може смањити ризик да се ви и ваши најмилији разболите.

Када баците сочан одрезак или свеже маринирана пилећа прса на роштиљ, може бити тешко одољети искушењу да зароните право у свој оброк када вам се чини да је спреман. Употреба термометра за храну једини начин да се увери да је врста меса коју кувате достигла унутрашњу температуру потребну за безбедну потрошњу.

Нажалост, према подацима само око половине људи који кувају код куће проверава храну пре него што је сервира. Препоручује се да термометар увек забодете у најдебљи део меса са стране како бисте обезбедили тачно очитавање.

Сви јунећи, јагњећи и телећи одресци треба да достигну минималну температуру од 60 степени Целзијуса уз одмор од три минута пре него што буду безбедни за јело, док млевено месо треба да достигне 70 степени, риба на 60 степени, сви производи од живине – млевени или цели – треба да дођу до 70-75 степени пре него што дођу на ваше тањире.

Oslobodite se neprijantih mirisa iz sudopera sa ovim genijalnim trikovima

Преузмите андроид апликацију.