Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако патите од ноћног знојења? Ови савети би вам могли помоћи да боље спавате

Ноћно знојење доприноси сталним поремећајима сна који могу бити штетни по наше физичко и ментално здравље.
Фото: Pixabay/manbob86

Може пореметити ваш циркадијални ритам, природни процес који регулише наш циклус спавања и буђења, због чега се осећате исцрпљено и раздражљиво током дана.

Решавање овог проблема је кључно за одржавање оптималног квалитета сна и здравља.

Постоји много начина за ублажавање ноћног знојења, али пре него што покушате сами да решите проблем, консултујте се са својим лекаром да бисте искључили опасна медицинска стања.

Промените постељину

Чиста постељина је неопходна за добар сан, посебно током врућих летњих ноћи. Ако имате постељину лошег квалитета попут оне од полиестера, највероватније ћете погоршати своје ноћно знојење. Уместо тога, користите лагане, прозрачне материјале као што су памук и оштар лан. Постоје тканине и постељина који су веома хладни на додир и направљени су технологијом за одвођење влаге. Оне су неке од најбољих опција за избегавање ноћног знојења и пружају највеће олакшање.

Набавите штитник за душек

Када добијете праву постељину, размислите о расхладном надмадрацу како бисте додатно регулисали своју телесну температуру. Неки душеци од меморијске пене су дизајнирани са изузетном прозрачношћу.

Јастучићи за колена

Јастуци за колена су одлични за пружање додатне подршке и правилног поравнања кичменог стуба за спавање на боку, али многи су такође дизајнирани да вас расхладе ноћу.

Поставите вентилатор поред кревета

Постављање малог вентилатора поред кревета је ефикасан и лак начин да се расхладите током ноћи. Већина обожаватеља прави прилично нежну буку, али ако сте неко ко треба да спава у тишини, ово би свакако требало размотрити.

Saosećajni ljudi vole folk muziku, sistematični džez

Преузмите андроид апликацију.