Домаћи хлеб са орасима лако може постати хит у вашем дому. Најбољи начин да освежите своју трпезу је да од нечега што је досадно и уобичајено направите посластицу. Хлеб је саставни део сваког оброка и сваке трпезе, а уз мало труда он може постати и главни део вашег послужења. Чак и обичан сендвич може деловати богато и деликатесно уколико је хлеб од којег је направљен има фантастичан укус.
Састојци:
- 160 милилитара млаке воде
- 2 кашичицe сувог квасца
- сок од 1 цеђене поморанџе
- 250 грама интегралног брашна
- 65 грама брашна од хељде, плус још мало за мешање
- 1 кашичица соли
- 50 грама љуштених ораха, грубо исецканих
Припрема:
У чинију миксера ставите воду и квасац и оставите десет минута, док не почне да пенуша. Додајте сок од поморанџе и обе врсте брашна и мешајте на ниској брзини око 5 минута. Додајте со и мешајте још 5 минута. Додајте орахе и још мало мешајте док се све не искомбинује.
Изручите тесто на површину попрскану брашном и месите пар минута. Уобличите тесто у лопту и ставите у посуду. Покријте фолијом и оставите на топлом месту сат и по док се не дуплира запремински. Обликујте хлеб, покријте фолијом и оставите да нарасте још 45 минута.
Загрејте рерну на 220 степени . Ставите мали лимени тањир са мало воде на дно рерне. Изручите тесто у плех и оштрим ножем направите три дијагоналне линије на њему.
Пеците 20-25 минута. Оставите да се охлади пре послужења.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.