Бујурди је класично и популарно грчко предјело направљено од фета сира. Одлично је за изненадна или планирана окупљања зато што се врло лако прави. Савршено мезе које се служи са хрскавим хлебом или питом, а такође одлично је уз вино, оузо и тсипоуро.
Састојци:
- 300 грама фета сира
- 200 грама трапист сира
- 1 парадајз
- 1 љута паприка
- оригано
- маслиново уље
Ово јело можете правити на више начина:
У рерни, у керамичкој посуди за печење, умотано у фолију у пећници или на роштиљу. Такође се може пећи у посудама за печење у микроталасној пећници.
Припрема:
Ако ћете припремати у рерни , загрејте рерну на 200 степени. У глинени лонац или плитку посуду за печење распоредите парадајз на дно посуде. Преко парадајза ставите фета сир, љуту паприку, оригано и мало маслиновог уља. Ређајте док имате материјала. На врх, на последњи ред парадајза ставите трапист сир. Ставите оригано и прелијте маслиновим уљем. Пеците у рерни двадесетак минута док се сир са врха не отопи и порумени.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.