Авокадо је воће које је добро за срце, благотворно делује на очи, веома је хранљиво, помаже у спречавању појаве рака, и има бројне друге предности, због чега га многи називају “супер-храна”.И оно што је такође веома важно, авокадо је изузетно укусан и представља одличан састојак разноврсних јела, а можете га додати и сланим и слатким оброцима.
Ево један од начина на који можете да спремите супер укусно јело са авокадом и печуркама.
Састојци:
- 250 грама сецканих печурака
- 3 кашике маслиновог уља
- бибер
- со
- 1/2 децилитра белог вина
- 3 зрела плода авокада
- сок од 1 лимуна
- 2 велике кашике парадајз пиреа
- пола главице ситно исецканог црног лука
- четвртина свеже љуте папричице
- кашика ситно издробљеног листа коријандера
Припрема:
Загрејте тигањ, додајте печурке претходно уваљане у со и бибер, а пре стављања у тигањ смањите температуру. Динстајте, промешајте и на крају мало појачајте ватру. Сипајте бело вино и сачекајте да испари.
Поклопите тигањ и оставите на страну. Сос се спрема тако што зрели авокадо очистите од коре, изгњечите или ставите у блендер с лимуном, парадајз пиреом, додате црни лук, со, бибер, љуту папричицу и коријандер по укусу. У блендеру измутите масу да буде једнолична. Печурке прелите сосом и послужите.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.