Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пуњена француска векна

Потребна вам је неко брзо послужење или храна за дечије рођендане. Имамо идеју, стару – нову идеју. Ово је за оне дане када не знате чиме да послужите друштво, а да не проведете много времена у кухињи. То је пуњени багет, који тако напуњен може да стоји у замрзивачу и увек је спреман за послужење. Пуњење може бити разно, а ми смо се одучили за следећи рецепт.
Фото: Pixabay/Couleur
Састојци:
  • 1 француска векна
  • 4 сецкана кисела краставчића
  • 3 сецкане барене шаргарепе
  • 2 конзерве туњевине (оцеђене од уља)
  • 1 умућен маргарин
  • 2 кашичице сенфа
  • мало першуна
  • бибер
  • со
Припрема:

Француску векну исећи на 3 дела. Извадити средину, ситно је исецкати и помешати са свим наведеним састојцима. Све добро сјединити и пунити Француску векну. Сваки комад увити у фолију. Оставити у фрижидеру да се стегне. Сећи као ролат.

Пријатно!

Recept dana: Zimnica – Kiseli krastavčići

Преузмите андроид апликацију.