Прави, домаћи чипс. Укусан, без адитива.
Састојци:
- 3 већа кромпира
- по укусу со
- по укусу суви биљни зачин
- уље за пржење
Припрема:
Кромпир ољуштити, добро опрати и љуштилицом за кромпир исећи на танке листиће. Уколико имате ребрасто ренде, можете изрендати кромпир на њему и тако добити ребрасти чипс. Још једном добро опрати, налити водом тако да сав кромпир буде у води и оставити да одстоји сат времена (како би изашао скроб из кромпира).
Кромпир оцедити, распоредити на чисту кухињску крпу, прекрити другом чистом кухињском крпом и оставити да се добро оцеди.
Пржити на загрејаном уљу док не порумени.
Пријатно!
Jasan znak da krompir više nije za jelo, te da je opasan za zdravlje
Преузмите андроид апликацију.