Хајде да разбијемо предрасуде о томе да наши најмлађи свако јутро у вртићу доручкују виршле и паштету.
Ове недеље вас водимо у Централну кухињу ПУ “Радосног детињства“, и показаћемо вам колико је вредних руку потребно да би наши најмлађи били сити, здрави и весели какви и јесу.
ПУ “Радосно детињство“ тежи да за нашу децу обезбеди потпуно нутритивно избалансиране и квалитетне оброке, те у склопу озбиљне кухиње са великим бројем запослених раде и две нутриционисткиње.
Централна кухиња производњу хране за наше најмлађе подигла је на озбиљнији ниво. Већина намирница прави се у посебним фритезама на ваздух, те деца не једу нездраву храну пржену у дубоком уљу.
Погледајте како је групица мама одлучила да захвали васпитачицама на њиховом труду.
Овде се свакодневно спремају најразноврснија јела, од разних варива до озбиљних месних специјалитета. Доручкују се овсене пахуљице и палента, а за ужину поред класичних слаткиша увек иде неко сезонско воће.
Новина је, да је кухиња додатно обогатила свој мени, те ће од скоро деца моћи да уживају у потпуно новим али здравим укусима.
Било како било, пасуљ је клинцима и даље највећи фаворит који са менија никако не сме да нестане.
Отварамо врата вртића: “Веверица“, “Сунцокрет“ и “Биберче“ (ВИДЕО)
Битно је нагласити и да свако дете са другачијим режимом исхране остварује своје право на другачије оброке који се за њих припремају у сасвим одвојеним просторима у адекватним условима. Тако се рецимо оброци за бебе производе у посебним просторијама, а оброци за алергичну и муслиманску децу која не једу свињско месо у посебним.
Припремљени оброци се брзо транспортују у посуде које чувају топлоту хране и за пола сата од припреме већ бивају испоручени предшколским установама којима су намењени.
Преузмите андроид апликацију.