Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Која конзервирана храна је најгора за наше здравље?

Конзервирана храна је одлична опција када вам је потребан брзи оброк или ужина. Пасуљ, месо, риба, супа и воће само су неки од артикала које ћете наћи на полицама конзервиране хране.
Фото: Pexels/ Steffi Wacker

Међутим, уштеда времена не би требало да буде на штету вашег здравља. Иако вам ове конзерве могу уштедети време у кухињи, можда ћете бити изненађени забрињавајућим састојцима у неким популарним производима.

Када дефинишете конзервирану ставку као „нездраву“, постоји неколико фактора који долазе у обзир. Количина натријума, додатог шећера, транс и засићених масти и калорија помажу у одређивању нутритивне вредности производа.

Поред тога, адитиви, конзерванси, боје за храну и боје и други састојци могу одредити како конзервирани производ утиче на ваше здравље.

Пасуљ

Нутриционисти истичу да треба бити опрезан када је у питању куповина готовог пасуља из конзерве. Конзервирани пасуљ је често пун засићених масти, шећера и непотребних додатака.

Супе

Многе супе у конзерви садрже превише соли. Једна студија Канадског института за здравствена истраживања (ЦИХР) показује да кондензоване супе спремне за сервирање имају неке од највиших нивоа натријума у ​​канадској пакованој прехрамбеној индустрији. Иста студија је такође открила да је супа један од највећих доприноса натријума у ​​канадској исхрани – заједно са конзервираним и киселим поврћем.

Компоти

орепоручује избегавање конзервираног воћа упакованог у сируп због високог садржаја шећера. Конзервирано воће у лаганом сирупу садржи 21 посто вашег дневног препорученог уноса шећера, а све преко 15 посто је много.

Kako da najlakše isečete lubenicu! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.