Почетна > Србија
Србија

65 милиона евра за аква парк и велики хотел у Бечеју

Општина Бечеј недавно је продала неколико парцела на Тиси, где би предузеће „Артур Бергман“ из Будимпеште, које је основало истоимену ћерку фирму у Србији, требало да изгради аква парк и хотел. У овај пројекат требало би да буде инвестирано око 65 милиона евра.
Фото: Pixabay/nico2611

На површини од 10 хектара надомак обале Тисе у Бечеју, предузеће „Артур Бергман“ планира изградњу аква парк и великог хотела са четири звездице.

Радови на изградњи великог комплекса требало би да почну за две године, казао је Миклош Гал, генерални директор „Артур Бергмана“ у Србији.

„Постоји још једна, последња фаза: куповина још неких објеката, чију реализацију очекујемо у другој половини ове године. Када будемо откупили и последњи део, онда ћемо имати целокупну територију инвестиције. Мислим да ће бити потребно две године за израду пројектне документације и за припремне радове. Овај комплекс неће имати само аква парк, ту се планира и изградња хотела са 4 звездице, са више од 300 соба за преноћиште, са великом салом за конференције. А поред свега овога размишљамо и о другим могућностима, која могу да буду профитабилна“, саопштио је Миклош Гал, генерални директор „Артур Бергман“ АД.

Вредност земљишта које је Општина Бечеј недавно продала износи 98,1 милион динара. Тај новац биће инвестиран у изградњу спортског комплекса крај Градског стадиона на Тиси, казао је председник општине Бечеј, Драган Тошић.

„Желимо да изградимо још један терен и балон салу. Циљ нам је да заживи тај део Тисе. После тога Бечеј неће више бити оно што је био, него ће бити занимљив свим осталим становницима Србије и региона, када буде био тај највећи аква парк и хотел“, рекао је Драган Тошић, председник општине Бечеј.

Иначе, „Артур Бергман“ у Змај Јовиној улици у Бечеју тренутно гради хотел са четири звездице, који би, како је најављено, требало да буде завршен догодине. Вредност те инвестиције процењена је на 2,5 милиона евра.

 

Преузмите андроид апликацију.