Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Рол виршле

Виршле у тесту идеални залогаји за све врсте прослава.
Фото: Pixabay/ExplorerBob
Састојци:
  • 600 грама брашна
  • 20 грама квасца
  • 300 милилитара млека
  • 100 милилитара уља
  • 2 јајета
  • 1 кашичица шећера
  • мало соли
  • 12 виршли
  • 1 јаје за премазивање
  • по потреби сусам
  • 100 грама маргарина
Припрема:

У топлом млеку размутити квасац са шећером па оставити да надође. Затим додати брашну, као и умућена јаја са мало соли и уље, па замесити тесто. Оставити на топлом да надође. Затим развити кору и премазати омекшалим маргарином, па преклопити двапут до ширини па двапут по дужини, и оставити да надође још мало. Затим развити кору и исећи је на 12 тракица. По једну виршлу замотати у сваку тракицу. Уролане виршле ставити у подмазан плех, и након десетак минута их премазати умућеним јајетом и посути сусам, па пећи око 20-25 минута на 200 степени.

Пријатно!

Zašto kijamo od bibera?

Преузмите андроид апликацију.