Виршле у тесту идеални залогаји за све врсте прослава.
Састојци:
- 600 грама брашна
- 20 грама квасца
- 300 милилитара млека
- 100 милилитара уља
- 2 јајета
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 12 виршли
- 1 јаје за премазивање
- по потреби сусам
- 100 грама маргарина
Припрема:
У топлом млеку размутити квасац са шећером па оставити да надође. Затим додати брашну, као и умућена јаја са мало соли и уље, па замесити тесто. Оставити на топлом да надође. Затим развити кору и премазати омекшалим маргарином, па преклопити двапут до ширини па двапут по дужини, и оставити да надође још мало. Затим развити кору и исећи је на 12 тракица. По једну виршлу замотати у сваку тракицу. Уролане виршле ставити у подмазан плех, и након десетак минута их премазати умућеним јајетом и посути сусам, па пећи око 20-25 минута на 200 степени.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.