Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Увијате храну у сјајну или мат страну фолије?

Сазнајте шта је исправно
Фото: Pexels/cottonbro

Алуминијумска фолија одличан је савезник у свакој кухињи. Често се користи приликом печења, али и код замрзавања намирница. Једна страна фолије је сјајна и исполирана, а друга је мат.

Јесте ли се икада запитали која је “права” страна фолије, односно, јесте ли помислили како је управо сјајна страна она права?

Сјајна и мат страна фолије настају због процеса производње, у задњој фази, када два слоја фолије пролазе кроз ваљак у исто време.

Страна која долази у додир с високо полираним челичним ваљком постаје сјајна, а друга остаје мат.

Што се тиче коришћења у домаћинству није важно на коју страну ћете је окренути, иако неки произвођачи алуминијумских фолија истичу да се максимална ефикасност постиже када је храна стављена на мат страну и омотана њоме.