Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилеће кесадиље

Пилећа кесадиља идеална је када желите да проведете време са породицом. Пилећа кесадиља потиче из Мексика.
Фото: Pixabay/UserBot

Мексичка кухиња је толико разноврсна, ароматична, помало заводљива чак, а опет једноставна и пријемчива.

Шта може бити лакше од стављања обилног врућег фила на тортиљу и преклапања на пола? Уз кесадиљу можете користи чили сос, бели лук, коријандер, свеже и сушено биље.

Савршена комбинација пилетине и поврћа у пилећој кесадиљи, донеће вашем телу пуно хранљивих материја, а вашим чулима неизмерно уживање.

Састојци:
  • 1 кашика сецканог црвеног лука
  • 1/2 шоље ренданог качкаваљ
  • 500 грама сецкане пилетине
  • 2 парадајза
  • 2 кашичице свежег сецканог першуна
  • сок од  1 лимуна
  • 1 конзерва кукуруза шећерца
  • 1 конзерва оцеђеног црвеног пасуља из конзерве
  • 2 тортиље
Припрема:

Ставите у блендер све састојке осим тортиље. За овај надев користите раван нож за блендирање како би текстура надева била крупнијег састава. Блендирајте састојке око 10 секунди. Намажите готов надев између две тортиље. Ставите ториље у загрејану рерну на 200 степени око 5 минута док не постану хрскаве и док сир не почне да се топи.

 

Пријатно!