Неке намирнице можете замрзнути и касније их користити за припрему здравог ручка. Неке замрзнуте намирнице су неопходне за припрему одређених јела и пића као што су смутији.
Ево намирнице које можете чувати у замрзивачу, а касније их користити за припрему здравог и укусног оброка.
Грашак
Додавањем само пола шоље грашка значајно ћете обогатити свој оброк влакнима и протеинима. Грашак можете користити у скоро сваком брзом оброку јер се брзо кува и не одузима много времена.
Спанаћ
Спанаћ је пун антиоксиданата, добар је за здравље очију и један је од главних извора калцијума, магнезијума и гвожђа. Поред тога, спанаћ подстиче развој добрих цревних бактерија. Спанаћ можете ставити у кесу и замрзнути, а затим га додати у сос за смути, омлет или тестенину.
Бобице и банане
Воће можете држати у замрзивачу да би дуже трајало, а можете га додати у смутије, преливе за сладолед или палачинке. Ако желите да направите прелив, довољно је да прокувате воће и додате му мало лимуновог сока.
Орашасти плодови
Орашасти плодови су богати здравим мастима, витаминима, минералима, протеинима и влакнима. Орахе можете држати у фрижидеру до две године и они ће и даље бити добри. С друге стране, на собној температури могу трајати само неколико месеци.
Преузмите андроид апликацију.