Индијски танак хлеб, веома укусан и једноставан за припрему.
Састојци:
- 250 грама брашна
- 2 кашичице шећера
- 1/2 кашичице соли
- 1 кашичица прашка за пециво
- 110 -130 милилитара млека
- уље
- 15 грама путера
- 1-2 кашике коријандера
Припрема:
У једну посуду просијте брашно, додајте шећер, со и прашак за пециво. У другој посуди помешати млеко са уљем па у средину додати брашно, па полако мешати од средине до крајева. Месите тесто неколико минута, додајући брашно ако тесто постане лепљиво. Ставите тесто у науљену тепсију, покријте крпом и оставите 10 до 15 минута. Затим поделите тесто на четири дела. Сваки део премажите руком на око центиметар до два дебљине, поспите коријандером и мало утисните у тесто. Пећи у тигању на мало уља, три минута, са обе стране.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.