Почетна > Бизнис
Бизнис

Москва има где да преусмери енергенте

Руски енергенти су високог квалитета и конкурентни су, и Москва има где да их преусмери после америчке забране увоза руских енергената, саопштила је руска амбасада у Сједињеним Америчким Државама.
Фото: Unsplash/Alexander Smagin

„Русија има где да преусмери своје високо-квалитетне и конкурентне производе. Време је да америчка страна схвати илузорнност својих покушаја да диктира своју вољу и тера нас да одустанемо од заштите својих националних интереса уз помоћ свог клуба санкција“, навела је у уторак руска амбасада, преноси ТАС С.

Како се још објашњава у саопштењу амбасаде на Фејсбуку, притисак услед санкција Вашингтона на Москву је већ одавно прешао све границе политичког и економског смисла, а последњих неколико недеља то је више него јасно.

„Одбијање наших ресурса проузроковаће знатне флуктуације и на светским енергетским тржиштима. То ће негативно утицати на интересе компанија и потрошача, пре свега у самим Сједињеним Америчким Државама“, наглашава се у саопштењу руског дипломатског представништва, преноси Спутњик.

Руска амбасада је поред тога додала да ће се Америка због одлуке о забрани увоза суочити са растом цена бензина, струје и грејања.

Nafta nastavila rast nakon američke zabrane uvoza iz Rusije

 

Преузмите андроид апликацију.