Поховане палачинке шунка и сир представљају хрскаво мекану комбинацију која ће вам засигурно заменити било какав сендвич.Поховане палачинке са шунком и сиром често ће боравити на вашој трпези.
Састојци:
- 2 јајета
- 200 грама брашна
- 225 милилитара млека
- 225 милилитара воде
- 1 децилитар уља
- соли по укусу
- 150 грама печурака
- 200 грама стшњење шунке
- 200 грама качкаваља
- 3-4 кашике павлаке
- мало оригана
- соли по укусу
- презле
Припрема:
Направите палачинке као што их редовно правите. Пећи палачинке у загрејаном тигању премазаном уљем.
Ситно исецкане свеже печурке издинстајти на мало маргарина. Скинути печурке са ватре и додати шунку исечену на тракице, павлаку, и нарендани сир. Све то зачинити ориганом и посолити по укусу.
Пећи палачинке у загрејаном тигању премазаном уљем. Охлађене палачинке пунити припремљеним филом и завијати као сармице тако да буду чврсто умотане.
Сваку уваљати у брашно, умућено јаје и презле, а затим их пржити у врелом уљу. Служити палачинке док су још топле.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.