Почетна > Живот и стил
Живот и стил

10 знакова да сте ви заправо проблем у вашој вези

Веома је тешко приметити и признати сопствене грешке у вези. Увек је лакше окривити партнера и не осећати се кривим, него признати да сте ви погрешили.
Фото: Pixabay/Pexels

Ово су сигурни знаци да сте заправо ви проблем у вашој вези. 

НЕ је увек ваш одговор

Односи нису само узимање, већ и давање. Ако је ваш одговор увек негативан, без обзира на околности, ви сте проблем. Шта год да вас партнер пита, чак и када вас то невероватно нервира, уместо да одмах кажете не, покажите бар мало воље и послушајте га.

Саботирате сами себе без разлога

Осећате да се стално свађате, да сте стално у превирању и да вас обузимају хаотичне мисли. Размислите зашто се тако осећате. Шта је тачно ваш партнер урадио? Ако саботирате себе и тако стварате проблеме у иначе срећној вези – проблем сте ви.

Допуштате свом партнеру да све ради сам

Ово се односи на скоро све, од посла, свакодневних кућних послова, али и рада на мрежи. Лако је прихватити и понекад нећете ни приметити да је то све што радите у вези. Ако само седите и тражите од партнера да уради нешто за вас, донесе вам нешто, а не понудите ништа заузврат – нисте добар партнер. Морате размислити о томе шта можете учинити за свог партнера. Урадите нешто лепо бар једном дневно, ма колико мало.

Ћутите уместо да причате о својим осећањима

Ако не сарађујете са партнером, нисте хладни, нисте смирени и не избегавате сукобе, али сте лош партнер. Можда мрзите да причате о проблемима, али ништа о томе. Ако сте у вези, немате избора и не можете рећи да вам се о нечему не говори. Ако нисте отворени и бежите од разговора тако што ћете трчати у другу собу, читати нешто или гледати ТВ како бисте избегли сукоб са својим партнером – ви сте проблем. Игнорисање ништа не решава.

Никада не кажете извини

Кључ трајне љубави и везе је у признавању када сте погрешили. Ако не знате како да преузмете одговорност за своје поступке, можете бити сигурни да ће ваша веза пропасти. Знак је зрелости када можете да се извините за нешто лоше што сте урадили. Ако не можете да признате да вам је жао због нечега, можда нисте спремни за озбиљну везу.

Радије бисте разговарали о проблемима са пријатељима него са партнером

Ако се претварате да је све у реду када сте са својим партнером, да им страшно оговарате иза леђа, то више говори о вама него о вашем партнеру. Замислите да откријете да вам особа коју волите лаже у лице и говори вашим пријатељима окрутне ствари о вама. Да ли бисте остали у тој вези? Нормално је да се донекле жалиш пријатељима, али је крајње нездраво решавати све проблеме са њима, а не са партнером.

Драматизујте само да бисте драматизовали

Мука је од измишљања проблема само зато што волите драму. Можда мислите да на овај начин одржавате своју страст, али таквим понашањем неповратно ћете уништити своју везу.

Не можете се ослободити сталног замерања нечему

Да ли сте приметили да старе проблеме стално извлачите на површину? Могуће је да дубоко у себи имате неке нерешене озбиљне проблеме и несигурности. Ако желите да ваша веза успе, морате да научите да идете даље. Ако не можете да опростите и наставите даље, ваша веза ће се с временом урушити, остављајући иза себе двоје невероватно несрећних људи. Ако кажете да сте преболели нешто, заиста јесте. Ако не, разговарајте са својим партнером, који ће вам помоћи да пронађете решење за проблем.

Ваш партнер се плаши да буде искрен према вама

Ако ваш партнер не може нешто искрено да вам каже, а да не реагује бурно – у невољи сте. Нагомилани бес и немогућност уравнотеженог разговора са партнером један је од знакова да сте незрели. Ако ваш партнер не осећа да може бити искрен према вама, почеће да задржава своја осећања и мишљења за себе све док то не кулминира и уништи вашу везу.

Покушавате да промените партнера, али не желите да промените себе

У вези, и ви и ваш партнер треба да растете заједно и учите једни од других. Део љубави је безусловно прихватање некога, али живот, учење и мењање током година је нормалан и диван део заједничког живота. Ако уђете у везу са мишљу да ћете некога суштински променити, а притом потпуно одбаците идеју да и ви треба да се промените – имате проблем. Нисте савршени, нисте безгрешни, али сте токсични и то морате да промените ако желите да сачувате своју везу.

Najsrećniji ljudi na svetu praktikuju ove tri navike

 

Преузмите андроид апликацију.