Почетна > Свет
Свет

Либан у конфузији због одлагања летњег рачунања времена

Одлука либанске владе да у последњем тренутку одложи почетак летњег рачунања времена до краја муслиманског светог месеца Рамазана, довела је данас до масовне конфузије у тој земљи.
Фото: Pixabay/djedj

Пошто су неке институције помериле време на часовницима, а друге одбиле да то ураде, многи Либанци су се нашли у позицији да нагађају о радним временима предузећа, школа и других установа, пренео је АП.

У неким случајевима, дебата је попримила секташку природу, а многи хришћански политичари и институције, укључујући највећу либанску Маронитску цркву, одбили су да се придржавају одлуке.

У Либану се обично казаљке на сатовима померају сат унапред последње недеље у марту, као и у већини европских земаља.

Међутим, у четвртак је либанска влада објавила одлуку привременог премијера Наџиба Микатија да помери почетак летњег рачунања времена на 21. април.

За доношење такве одлуке није наведен разлог, али се у видео снимку састанка између Микатија и председника парламента Набиха Берија, који је процурио у локалне медије, може чути да Бери тражи од Микатија да одложи увођење летњег рачунања времена, како би се муслиманима омогуц́ило да прекину рамазански пост сат раније.

 

SAD: Posle razornog tornada, Bajden proglasio vanredno stanje u državi Misisipi

Преузмите андроид апликацију.